Te doen in Ecuador : Avontuur

In ieder uithoek van Ecuador valt wel iets avontuurlijks te doen

Als je zin hebt in een vakantie vol avontuur, dan is Ecuador de juiste bestemming. Deze pagina geeft je een indruk van wat voor avontuur er te doen is en in welke delen van het land je dit kunt doen.
De grote diversiteit aan landschappen in dit Zuid-Amerikaanse land biedt een breed scala aan mogelijkheden. Ten eerste, de bergen en vulkanen in de Andes . Ten tweede, de jungle, het nevelwoud en regenwoud in de Amazone. Ten derde, de stranden aan de Pacifische kust. En tenslotte, de tropische Galapagos Eilanden.
”Hoog op de vulkaan de Cotopaxi ben je omgeven door enkel steen en sneeuw. Op een hoogte van 5000m voel je hoeveel energie iedere stap kost.
Wanneer je afdaalt over de onverharde paden op je mountainbike, zie je steeds meer leven rondom je tevoorschijn komen en realiseer je je weer dat je je exact onder de zon op de evenaar bevindt.”
mountainbiken Cotopaxi

Artikelen over avontuur te doen in Ecuador

Videos over avontuur in Ecuador

kajakker gaat bij een rivier naar beneden
Play Video

Banos de Agua Santa

De stroomversnellingen, watervallen en bergen staan garant voor veel avontuur. Vergeet je niet op te laden in de natuurlijke SPA's.

Cotopaxi - Ecuador
Play Video

Cotopaxi

Hiken op 5000m is een ware uitdaging. De imposante omgeving maakt het een onvergetelijke ervaring.

Play Video

Surfen

Aan stranden langs de volledige kustlijn en op de Galapagos eilanden zijn er surf mogelijkheden voor alle niveaus.

Avontuurlijke dingen om te doen in Ecuador per regio

Laten we het specifieker maken en de avontuurlijke dingen om te doen in Ecuador opdelen over de 4 regio’s. Uiteraard betekenen verschillende natuur, verschillende landschappen en verschillende klimaten per regio ook verschillende activiteiten per regio. Hieronder geven we een visueel overzicht van de avontuurlijke dingen die te doen zijn in Ecuador in iedere regio van het land.

Avontuur te doen in de Andes (La Sierra)

Wat er in la Sierra te doen is vat zich samen in één woord: bergactiviteiten. De toppen van de vulkanen zijn permanent bedekt met sneeuw. Op deze hoogten is een wandeling tot de top een zware uitdaging dat serieuze voorbereidingen vergt. Iets lager op de bergen zijn er meerdere mountainbike afdalingen en verschillende plekken die geschikt zijn voor bergbeklimmen.
 
In de hooglanden, waar je op de vulkanen uitkijkt, zijn er fantastische mogelijkheden voor paardrijden. Je kunt samen met de Chargras (Ecuadoraanse cowboys) tochten maken.
 
Ook de wandeltochten door de nationale parken in de Andes zijn geweldig. Sommige wandelingen duren een volledige dag. Terwijl andere wandelpaden meerdere dagen kosten. Je kunt van de ene naar de andere hostel trekken. Of, als je wilt, neem je een tent mee voor je overnachtingen. Veel wandeltochten brengen je naar prachtigen kratermeren of naar indrukwekkende watervallen.
 
Een andere manier om van de watervallen te genieten is door ervan te abseilen. Er zijn zelfs complete bergtours die volledig op abseilen en tokkelbanen zijn gericht. En als je durft, zou je zo’n tour zelfs met bungeejumpen kunnen combineren.

Avonturen te doen op de Galapagos Eilanden

Deze afgelegen tropische archipel is vol met wilde dieren. Avontuurlijke dingen om te doen op de Galapagos Eilanden zijn over het algemeen gericht op het ontdekken van het overvloed aan wilde dieren. En dan vooral in de omliggende oceaan.
 
De Galapagos Eilanden zijn een paradijs voor diepzeeduiken. Voor ervaren duikers zijn er genoeg duikplekken om je weken lang te vermaken. Desalniettemin zijn er ook een heleboel duiklocaties voor minder ervaren duikers. Zelfs als je het alleen bij snorkelen houdt, zul je onder de indruk zijn van het prachtige onderwaterleven. In het bijzonder de zeeleeuwen zijn zeer sociale dieren. Ze komen uit nieuwsgierigheid op jou af om jou te bekijken.
 
Maar je hoeft niet per se onderwater te gaan om van de wilde dieren en de natuur te genieten. Met een kajak kom je op prachtige afgelegen plekken rondom de eilanden. Per kajak zou je zelfs dicht bij walvissen en dolfijnen kunnen komen. Ook op het land zijn de Galapagos Eilanden indrukwekkend. Je zou bijvoorbeeld de Sierra Negra vulkaan kunnen bewandelen.
 
Een tal van eilanden van de Galapagos hebben geweldige golven om te surfen. Surfen op de Galapagos Eilanden is een buitengewone ervaring. Je deelt de golven met zeeleeuwen, tijdens het paddlen kom je zeeschildpadden tegen en als je op het strand uitrust, wordt je omgeven door leguanen.

Avontuurlijke dingen om te doen aan de Costa (de Ecuadoraanse kust)

Het kustgebied van Ecuador staat garant voor het typische strandleven. Dit is een ideale plek om te surfen. De lange Pacifische kustlijn met meer dan 600 km aan stranden biedt een heleboel surfbestemmingen. Allemaal met hun eigen authentieke karakter.
 
Aan de kust kun je het surfen met andere activiteiten combineren. Denk aan paragliden, kajakken en je kunt zelf apen kijken in de nationale parken aan de kust. Ook hier zijn faciliteiten om te duiken en te snorkelen. En van augustus tot oktober kun je zelfs walvissen met met hun kalveren spotten. Ze komen dan erg dichtbij het land vanwege het warme ondiepe water.

Avonturen om te doen in het Amazone regenwoud

In Tena, de Amazone provincie die het dichtst bij de Andes ligt, heeft de Napo rivier perfecte stroomversnellingen om te raften en te wildwater kajakken op alle niveaus. Er zijn professionele gidsen en docenten. Dus je kunt veilig van dit avontuur genieten. Hier vindt je ook mogelijkheden voor abseilen en tokkelen.
 
Als je dieper het Amazone regenwoud ingaat, naar het Yasuni nationaal park, kun je (privé)tochten van meerdere dagen door de jungle maken. Met een gids kun je gaan piranha vissen, je ziet veel endemische wilde dieren Aven je kunt er voor kiezen om in de jungle of bij een inheemse gemeenschap te overnachten.
 
Of je nu naar Tena of naar Yasuni gaat, je zult het Amazone regenwoud waarlijk ervaren en je zult veel wilde dieren zien.

Wat is er nog meer te doen in Ecuaodr?

Hoe zou jouw (avontuurlijke) vakantie of backpackreis eruit moeten zien?

Zie wat we voor je kunnen betekenen!