Ecuador: een Reis door 4 Werelden

Ontdek de zonnige Pacifische kust, de Amazone jungle, het Andesgebergte en bovenal de tropische Galapagos eilanden.
Play Video
Dit Zuid-Amerikaanse land is niet alleen ongelofelijk divers, maar ook relatief klein. Daarom kun je tijdens een enkele vakantie veel van Ecuadors beste plekken bezoeken.
moutainbiker Andes
Play Video

Avontuur

Diversiteit in natuur betekent ook diversiteit in avontuur. In iedere regio zijn verschillende avontuurlijke activiteiten te doen.

Verblijf diep in de Amazone jungle waar je op piranha’s vist en in de Jungle kampeert. Test je uithoudingsvermogen tijdens het beklimmen van de Cotopaxi vulkaan tot bijna 6.000m boven zeeniveau. Ga surfen aan de prachtige stranden langs de kust. Maar sla ook vooral de Galapagos Eilanden niet over, waar je kunt duiken tussen de haaien en snorkelen met zeeleeuwen.

Of ga je toch liever mountainbiken, raften, snorkelen, abseilen, wandelen, paragliden, kajakken, etc…? Te veel avonturen om op te noemen.

Wat er ook op je wensenlijstje staat, we helpen je graag ze te realiseren. Klik hieronder voor meer inspiratie voor avontuurlijke activiteiten in Ecuador.

Galapagos zee
Play Video

Natuur

Je kun de kaart van Ecuador simpelweg in vieren delen: de subtropische Galapagos Eilanden, de jungle van de Amazone, de vulkanen, bergen en hooglanden in de Andes en de stranden aan het Pacifische kustgebied.

Dankzij deze diversiteit is er veel te zien in tijdens je reis. Heb je genoeg van de walvissen langs de stranden? Dan kun je binnen een halve dag langs watervallen wandelen of vulkanen bezoeken. Wil je ’s werelds meest biodiverse gebied bezoeken? Dan ben je in nog een halve dag in de jungle van de Amazone. En bezoek vooral ook de bijzondere dieren onder water en op het land van de unieke Galapagos Eilanden.

Als je naar Ecuador en de Galapagos Eilanden reist, zie je tijdens je vakantie prachtige stranden, de jungle, vulkanen, leguanen, piranha’s, schildpadden, kolibries en nog veel meer…

oude centrum van Quito
Play Video

Cultuur

Van Inca ruïnes tot Koloniale stadscentra in het Andesgebergte. Van heerlijke visgerechten aan de kust tot inheemse tradities en rituelen in de Amazone. In Ecuador is heel veel cultuur te ontdekken.

Bezoek de traditionele handwerk markten van Otavalo en Cotacachi. Deze authentieke Andesdorpjes zijn perfect om je souvenirs te shoppen.

Wandel over de pleinen, door de smalle straatjes en langs de prachtige kathedralen in Quito’s oude centrum. Nergens in Zuid-Amerika is de koloniale architectuur ruim 500 jaar beter bewaard gebleven. Als je dan toch in Quito bent, bezoek dan ook de indrukwekkende musea.

In de Amazone is naast de natuur ook de cultuur zeer indrukwekkend. Sla een bezoek aan een inheemse gemeenschap niet over. De tradities, levensstijl en geloven staan zo ver van wat we gewend zijn.

In samenwerking met:

Voor wie?

South-Trips is opgericht voor reizigers en backpackers die op hun eigen manier willen reizen. Terwijl ze vanuit de achtergrond nog steeds praktische specialistische ondersteuning krijgen. De mensen die met ons reizen willen de controle over hun eigen vakantie behouden. Iedereen wil een verschillende reis. In feite is het enige dat onze reizigers met elkaar gemeen hebben dat ze een persoonlijke reis en flexibiliteit zoeken.

Hoe?

We plannen iedere individuele vakantie samen met de reiziger helemaal vanaf nul. Naast de geplande activiteiten, geldt ook dat onze mate van betrokkenheid per reis kan verschillen.
 
Bijvoorbeeld, somige reizigers halen we alleen van het vliegveld. Vaak plannen we alleen delen van de reis. Maar meestal zijn we betrokken bij de volledige planning van de vakantie. Niettemin, bij alle reizen blijven we op altijd beschikbaar voor ondersteuning.

South-Trips leren kennen?

Play Video