Machalilla  een van de beste stranden in Ecuador

De beste stranden van Ecuador

Ecuadors Top 6 Stranden

Ecuador staat met name bekend om de buitengewone Galapagos Eilanden. Echter, de meeste bezoekers zijn zeer onder de indruk van de enorme diversiteit aan landschappen die dit Zuid-Amerikaanse land kent. Ecuadors natuur varieert van de jungle in de Amazone tot de sneeuwtoppen van de vulkanen in de Andes. Maar bovenal, vind je in Ecuador tal van ’s werelds mooiste stranden.

Dankzij de korte afstanden kun je tijdens één vakantie makkelijk verschillende regio’s, landschappen en zelfs klimaten combineren. Maar in dit artikel richten we ons alleen op de best stranden van Ecuador.

Ecuador heeft een heleboel stranden om uit te kiezen. Wij hebben onze top 6 geselecteerd en we beginnen met onze favoriet als nummer 1. Misschien vind je het lastig om jouw favoriet te kiezen. Gelukkig is het goed te doen om meerdere stranden tijdens je reis te bezoeken.

(1) Tortuga Bay, Galapagos

Stel je een strand voor met wit zand op een tropisch eiland en omgeven door een warm helderblauwe zee. Stel je een paradijselijk rustig strand voor, ergens diep in de Grote Oceaan. Je denkt nu aan Tortuga Bay.

Tortuga Bay - Galapagos - Playa brava

Net als vrijwel alles op de Galapagos Eilanden is Tortuga Bay de enige in zijn soort. Je bent er te gast op een strand van wilde dieren. Zoals de naam suggereert, dit is het thuis van de tortuga (= schildpad). Maar dat zijn niet de enige wilde dieren hier. Tortuga Bay is vol met leguanen, vogels, zeeleeuwen en nog veel meer. En aangezien jij hun strand bezoekt, gaan ze niet voor je aan de kant.

Met verscheidene tours kun je Tortuga Bay bezoeken. Echter, vanaf Santa Cruz is het maar een wandelingetje van drie kwartier om er zelfstandig heen te gaan. De wandeling tussen de weelderige bomen is op zichzelf al een mooie belevenis. Als je de kans hebt, zou je er ’s ochtends vroeg op een doordeweeks dag heen moeten gaan. Dan heb je het gehele strand voor jezelf (en de dieren uiteraard).

Tortuga - Iguana - Galapagos

Als je naar Ecuador op vakantie gaat en je houdt van bijzondere stranden, dan moet Tortuga Bay écht op je wensenlijstje staan.

(2) Machalilla Nationaal Park, Manabí

Machalilla is een van Ecuadors ware natuurlijke parels. Het is niet voor niets dat zelfs een land als Ecuador dit als een nationaal park heeft aangemerkt. Hier vind je stranden van wit zand, omgeven door een groene wildernis met rotsen. Machlilla is perfect om een rustige dag aan het strand te combineren met een wandeling in het nationale park.

Neem een boek, comfortabele schoenen, je eigen waterflessen en heel veel zonnebrandcrème mee. Zorg dat je goed voorbereid het park ingaat. Je vindt er geen hotels, geen restaurants, geen hostels of enig ander commerciële activiteiten in het park. Je kunt vlakbij overnachten in Puerto Cayo of Puerto Lopez.

Machalilla Ecuador

Net buiten de kust is het kleine eilandje Isla de la Plata. De locals noemen het “klein Galapagos”. Hier leven een heleboel wilde dieren. Tussen juni en oktober kom je hier ook walvissen tegen. In deze periode zijn er ook tal van walvisspottours.

Als je van ongerepte stranden, natuur en wandelen houdt, dan zou het nationale park van Machlilla op je bucket list moeten staan.

(3) Isla Portete y Júpiter, Esmeraldas

Zoals je van de naam al kunt afleiden: Isla Portete is een eiland. Dit is de perfecte omgeving om tot rust te komen, te ontspannen en te genieten van de natuurlijke omgeving aan een rustig strand. Als je opzoek bent naar een afgelegen strand met palmbomen op een tropisch eiland dat (nog) niet commercieel geworden is, dan moet je hier zijn!

Isla Portere ligt net buiten de kust van het relaxte vissersdorpje Mompiche. Mompiche is populair bij surfers en backpackers. Net buiten Mompiche ligt Bolivar, vanaf hier kun je je met kleine motorbootjes naar Isla Portere laten brengen.

(4) Ayampe, Manabí

Opzoek naar een goede plek om te surfen waar je gemoedelijk met de locals kunt chillen? Dan moet je in Ayampe zijn. Het staat bekend om zijn golven, yoga en heerlijke verse visgerechten. Iedere vis op het menu is de ‘catch of the day ’. Nergens vind je verser vis dan hier. Ayampe is een gezellig rustig vissersdorpje.

Ayampe wordt gekenmerkt door een authentieke cultuur en een hechte gemeenschap waarin je als bezoeker gemakkelijk opgaat. De (buitenlandse) surfers en yoga liefhebbers mengen gemoedelijk met de locals. Dit dorpje is levendig en toch kalm. Als je Ayampe bezoekt, maak je veel nieuwe vrienden van alle leeftijden en achtergronden.

Ecuador surfing

(5) Montañita, Santa Elena

Surf, zon, strand en feesten. Dat is waar het in Montañita om draait.

Montañita heeft een echte feestvibe. Daarom is het een populaire bestemming onder backpackers. Het staat ook wel bekend als het “Ibiza van Ecuador”. Als je Montañita bezoekt, heb je genoeg keuze qua restaurants, nachtleven en plekken om te overnachten. Mogelijkheden variëren van low budget hostels, chique hotels, SPA-resorts, surf en yoga retreats, etc.

Montanita Ecuador

(6) Olón, Santa Elena

Als Montañita je iets te intens is, maar je wilt de vibe daar nog wel ervaren, dan is Olón een goed alternatief. Het is er rustiger dan Montañita en niet meer dan een 10 minuten (bus) ritje ten noorden. Of, als je zou willen, een strandwandeling van 30 minuten.

Vergis je niet, Olón is meer dan Montañita’s rustige buurman. Het heeft een van de mooiste stranden van Ecuador. Je vindt er verscheidene comfortabele appartementen, een aantal hotels en hostels en meerdere restaurants met heerlijke verse vis.

Ben je opzoek naar meer informatie over reizen naar Ecuador?

Op ‘wat te doen in Ecuador’ vind je een eenvoudig en inspirerend overzicht van wat er allemaal in Ecuador te doen is.

In de blog vind je ervaringen van reizigers, artikelen over wat de beste plekken om te bezoeken zijn en er zijn meerdere artikelen met praktische tips.

Op reisdiensten lees je hoe South-Trips je kan helpen bij je reis. Denk aan iets eenvoudigs als een vliegveld-shuttle, aan de organisatie van een gedeelte van je reis of aan de complete dag-tot-dag planning en organisatie van je gehele vakantie. Wat je ook zoekt, iedere keer dat we reizigers met hun reis helpen is het volledig gepersonaliseerd.

Als je vragen hebt over Ecuador, reizen naar Ecuador of iets dat je (wel of niet) op onze website hebt gelezen, neem dan gerust contact met ons op. We beantwoorden met plezier al je vragen.

Geschreven door Carolina Loza León

No Comments

Post A Comment