plan een vakantie naar banos in Ecuador

Hoe plan ik een vakantie naar Ecuador?

Het mooie van zelfstandig reizen is dat het als een ware ontdekkingsreis voelt. Je hebt absolute vrijheid om te doen, te zien en te ervaren wat je wilt. Het geeft je de mogelijkheid om je vakantie compleet op je eigen manier te plannen. Je kunt buiten de gebaande toeristische paden reizen en je komt geheid met veel locals in contact. Als je zelfstandig reist, kun je je vakantie naar Ecuador volledig op je eigen manier inrichten.

 

Ecuador is een vrij klein land en toch behoorlijk divers. Je vindt er de Amazone, de Andes, de Pacifische Kust en de Galapagos Eilanden. Daarom kun je tijdens een vrij korte vakantie behoorlijk veel doen. Desalniettemin is goede planning en organisatie essentieel om zoveel mogelijke uit je reis te halen. In dit artikel bespreken we hoe je een vakantie naar Ecuador het beste kunt plannen om er een zo’n goed mogelijke ervaring van te maken.

 

Hoe begin je jouw Reis te plannen?

Ten eerste zou je moeten uitzoeken wat Ecuador allemaal te bieden heeft. Daarna moet je voor jezelf beslissen wat je het liefst zou willen doen.
Vervolgens moet je wat praktische beperkingen in overweging nemen. Bijvoorbeeld, de seizoenen in de verschillende regio’s (Ecuador kent 4 verschillende klimaten). Of de beste route voor je reis, dit is vooral van belang als je naar grote hoogtes gaat. Je lichaam moet aan hoogtes boven 4000m écht acclimatiseren. Maar ook vaccinaties die je eventueel nodig hebt. Of welke vervoersmiddelen je wilt gaan gebruiken. Etc.
Gelukkig zijn er tal van online en offline informatiebronnen die je alle relevante informatie geven om je beslissingen en plannen te maken.

De paradox van het backpacken en zelfstandig reizen is dat enerzijds de ontdekkingstocht naar het onbekende het zo leuk maakt. Terwijl anderzijds dat ook exact hetgeen is dat het lastiger maakt om je vakantie te plannen en te organiseren.

Waar let je op tijdens je reis?

Eenmaal op vakantie wil je tegenslagen voorkomen die je plannen en plezier volledige overhoop kunnen gooien. Gelukkig zijn de meest typische tegenslagen en problemen die reizigers ondervinden prima te voorkomen.
Voedselvergiftiging is waarschijnlijk het meestvoorkomende voorbeeld. Als je de verkeerde restaurants ontwijkt, is de kans ziek te worden behoorlijk klein. Maar ook veiligheid. Ecuador is een van Zuid-Amerika’s veiligste landen, maar het is geen Nederland. Met goede planning en het volgens van adviezen van locals, kun je slechte ervaringen prima voorkomen.

Hoe begin je nu concreet je reis te regelen?

Om tijd en moeite te besparen kiezen veel reizigers voor een georganiseerde groepsreis in plaats van zelfstandig te reizen. Dit geldt vooral voor reizigers die niet zo goed Spaans spreken. Echter, dit is helemaal niet nodig. Je kunt prima genieten van de vrijheid van het zelfstandige reizen, gecombineerd met de hulp van lokale specialisten die exact weten hoe je het beste een vakantie naar Ecuador kunt plannen.

We raden aan om te beginnen wat inspiratie te zoeken. Uiteindelijk zou je alleen naar Ecuador op vakantie moeten gaan als je er ook echt veel zin in hebt. Wat te doen? Geeft een overzicht van mogelijke activiteiten. Vanaf daar vind je ook een aantal relevante artikelen. google-maps is ook een hele goede bron van inspiratie en verificatie. Het heeft objectieve foto’s, reviews en je weet meteen de exacte locatie.

Als je eenmaal de knoop hebt doorgehakt en besloten dat je graag naar Ecuador op vakantie wilt gaan, dan is de exacte organisatie erg afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Op reisdiensten krijgen je een goed idee van hoe we andere reizigers hebben geholpen. Sommigen willen een strakke planning om in korte tijd zoveel mogelijk te doen. Anderen geven de voorkeur aan meer flexibiliteit, zodat ze op het laatste moment nog eenvoudig plannen kunnen wijzigen. Sommige reizigers willen dat we ze helpen met de volledige planning en organisatie. Anderen willen liever dat we alleen bepaalde element van hun reis regelen.

Hoe dan ook, als je eenmaal in Ecuador op vakantie bent, zijn wij ieder moment via messenger/whatsapp/email/telefoon te bereiken om je te ondersteunen bij je reis. Dat is een van de redenen dat we iedere reiziger een lokale simkaart geven bij hun aankomst in Ecuador. Op deze manier kunnen alle reizigers ons altijd bereiken, onafhankelijk van waar in Ecuador ze zijn.

Ben je opzoek naar meer informatie over reizen naar Ecuador?

Op ‘wat te doen in Ecuador’ vind je een eenvoudig en inspirerend overzicht van wat er allemaal in Ecuador te doen is.

In de blog vind je ervaringen van reizigers, artikelen over wat de beste plekken om te bezoeken zijn en er zijn meerdere artikelen met praktische tips.

Op reisdiensten lees je hoe South-Trips je kan helpen bij je reis. Denk aan iets eenvoudigs als een vliegveld-shuttle, aan de organisatie van een gedeelte van je reis of aan de complete dag-tot-dag planning en organisatie van je gehele vakantie. Wat je ook zoekt, iedere keer dat we reizigers met hun reis helpen is het volledig gepersonaliseerd.

Als je vragen hebt over Ecuador, reizen naar Ecuador of iets dat je (wel of niet) op onze website hebt gelezen, neem dan gerust contact met ons op. We beantwoorden met plezier al je vragen.

No Comments

Post A Comment