to do in Ecuador: snorkeling Galapagos

6 dingen om Te Doen in Ecuador

Een overzicht van Ecuadors brede scala aan activiteiten

Ecuador is vol met prachtige locaties om te bezoeken. Of je nu avontuurlijk bent, een strand-liefhebber, interesse hebt in cultuur of dol bent op natuur. Met zijn 4 verschillende regio’s (Amazone, Andes, Galapagos Eilanden en Pacifische kust) is er een breed scala aan dingen om te doen. In dit prachtige Zuid-Amerikaanse land zul je zeker een fantastische vakantie beleven. Hieronder geven we je 6 suggesties van dingen om te doen in Ecuador.

(1) Ga Eilandhoppen op de Galapagos

De Galapagos Eilanden worden beschouwd als een van de meest indrukwekkende natuurlijke omgevingen om te bezoeken. Al sinds 1978 is het geregistreerd als UNESCO werelderfgoed.

Deze tropische vulkanische eilanden staan bekend om de zeer unieke natuur, de bijzondere wilde dieren en de prachtige stranden aan een adembenemende blauwe zee. 97% van de Galapagos is een nationaal park met eilanden zoals Santa Cruz, San Cristóbal, Isabela, Floreana en meer.

Tortuga bay - Galapagos

Naast de indrukwekkende natuur, komen velen naar de Galapagos vanwege het avontuur. Het is een uitstekende bestemming om te duiken, snorkelen, wandelen en surfen. Maar bovenal wil je het paradijselijke strand van Tortuga bay niet missen. Hier kun je heerlijk zwemmen of gewoon even lekker bijkomen.

De Galapagos Eilanden zijn een waar natuurlijk paradijs die je nooit zult vergeten. Hier lees je een volledig artikel over wat je van de Galapagos Eilanden kunt verwachten.

(2) Neem een toer door de Amazone

De Amazone in Ecuador is een indrukwekkende jungle vol met bijzondere wilde dieren en unieke flora. De Ecuadoraanse Amazone is dan ook vol met beschermde natuurgebieden. Diep in de jungle, tussen de provincies Napo en Pastaza, vind je het Yasuní nationale park. Dit is de meest biodiverse plek op aarde. Deze locatie is perfect om bijzondere natuur en wildleven te bewonderen.

Amazone apen

Yasuní is vanwege de ongerepte natuur per binnenlandse vlucht vanaf de hoofdstad Quito te bereiken. Als je iets minder diep de jungle in wilt, maar nog wel de Amazone wilt beleven, is Tena een goed plek. Dit dorpje ligt aan de rand van de Amazone en heeft goede wegen. Lees een reis review over Tena of zie het op google-maps.

In dit artikel, lees je meer over natuur in Ecuador. Hier wordt de Amazone, maar ook de 3 andere natuurlijke regions van Ecuador besproken.

(3) Bewandel, beklim (of bezoek) de Chimborazo

Ecuador kent meerdere enorme vulkanen. Vanuit iedere Andes stad in Ecuador zie je de toppen aan de horizon boven de gebouwen uitsteken.

De Chimborazo is de grootste van allemaal. Volgens lokale legende is het de vader van de Ecuadoraanse vulkanen. De top van de Chimborazo is ’s werelds verste punt van het midden van de aarde.

De Chimborazo is een topbestemming voor bergbeklimmers die deze uitdaging willen overwinnen. Maar ook als je minder avontuurlijk bent, is een bezoek een fantastische ervaring. Met zijn witte toppen op immense hoogte vind je hier een van Ecuadors meest indrukwekkende panorama’s.

zonsondergang bij de Chimborazo vulkaan

Een bezoek aan de Chimborazo is maar één van de vele avontuurlijke activiteiten die je in Ecuador vindt. Voor een goed overzicht van avontuur in Ecuador, zou je dit artikel moeten lezen.

(4) Verken het historische centrum van Quito

Quito, de hoofdstad van Ecuador, heeft het best behouden historische koloniale stadscentrum van heel Amerika (noord, midden en zuid). Daarom is ook Quito sinds 1978 UNESCO werelderfgoed. Inderdaad, net als de Galapagos Eilanden. Ecuador kent met trots 2 van de 12 locaties van de eerst uitgebrachte UNESCO lijst.

De oorspronkelijke koloniale architectuur, met tal van indrukwekkende kathedralen, is één van de redenen dat Quito een interessante vakantiebestemming is. Het bruisende stadscentrum is een stuk bewaard gebleven geschiedenis.

Terwijl de meeste steden van oudsher in valleien werden gebouwd, vind je Quito juist boven in de bergen. Dit maakt de stad uniek.

Basílica-del-Voto-Nacional

Voor een volledig overzicht van cultuur in Quito en Ecuador, kun je dit artikel lezen.

(5) Ga in de warmwaterbronnen van Papallacta baden

Papallacta is een klein dorpje hoog in de bergen van de Napo provincie. Het is ongeveer een uurtje rijden vanaf Quito. Papallacta staat bekend om de natuurlijke warmwaterbronnen baden die door de vulkaan verwarmd worden. In de Lokale SPA’s geniet je tegelijkertijd van het warme water als van het indrukwekkende uitzicht.

Het dorpje heeft verscheidene hotels, spas en resorts. Je bezoekt Papalllacta om te baden, verse forel te eten, om te genieten van het majestueuze uitzicht op de Antisana-vulkaan en om fantastische wandelingen te maken.

Papallacta

Papallacta bevindt zich 3.300m boven zeeniveau. De temperatuur ligt rond de 12°C. Dit maakt de hot springs extra aangenaam. Het kustgebied, anderzijds, ligt op zeeniveau en is daarmee rond de 32°C. In Ecuador verschilt het weer enorm tussen de binnenlandse regio’s. Hier lees je over de verschillende klimaten per regio en per tijd van het jaar. 

(6) Maak een road trip langs de Pacifische kust (Ruta del Spondylus)

Ecuador heeft tal van Zuid-Amerika’s mooiste stranden. De meesten van deze bevinden zich langs de 600 km lange Pacifische westkust. Met de auto kun je de volledige kustlijn ontdekken via de Ruta del Spondylous.

Onderweg kom je langs de kustprovincies Esmeraldas, Manabí, Guayas en Santa Elena en al hun karakteristieke stranden.

Als je van kleine ongerepte stranden houdt, wil je plekken als Canoa, Los Frailes, Puerto Lopez of Ayampe niet missen. Maar als je liever kuststeden bezoekt, kun je beter naar Salinas, Manta of Atacames gaan.

We hebben een artikel over de beste stranden van Ecuador geschreven.

Machalilla national park

Hier boven las je in zeer algemene zin wat je tijdens een reis of vakantie naar Ecuador zou kunnen doen. Er is in werkelijkheid veel meer te doen. Daarom hebben we meerdere artikelen over dit onderwerp geschreven en gecategoriseerd per interesse en type reis. Hier vind je een overzicht. Of als je liever buiten de gebaande paden door Ecuador wilt reizen, vind je hier een overzicht.

Ben je opzoek naar meer informatie over reizen naar Ecuador?

Op ‘wat te doen in Ecuador’ vind je een eenvoudig en inspirerend overzicht van wat er allemaal in Ecuador te doen is.

In de blog vind je ervaringen van reizigers, artikelen over wat de beste plekken om te bezoeken zijn en er zijn meerdere artikelen met praktische tips.

Op reisdiensten lees je hoe South-Trips je kan helpen bij je reis. Denk aan iets eenvoudigs als een vliegveld-shuttle, aan de organisatie van een gedeelte van je reis of aan de complete dag-tot-dag planning en organisatie van je gehele vakantie. Wat je ook zoekt, iedere keer dat we reizigers met hun reis helpen is het volledig gepersonaliseerd.

Als je vragen hebt over Ecuador, reizen naar Ecuador of iets dat je (wel of niet) op onze website hebt gelezen, neem dan gerust contact met ons op. We beantwoorden met plezier al je vragen.

Geschreven door Gabriella Salgado

No Comments

Post A Comment