Amazone Tours en Activiteiten

Het Amazone regenwoud heeft een overvloed aan flora en fauna. De lokale inheemse bevolkingen hebben hun authentieke culturen weten te behouden. En bovendien zijn er in de jungle tal van fantastische activiteiten te doen. Daarom is ’s werelds grootste jungle een prachtige reisbestemming. Tijdens een tour door het Amazoneregenwoud waan je jezelf op een andere planeet.

Waar naartoe te gaan in de Amazone?

Als je naar het Amazone Regenwoud in Ecuador reist, heb je twee voornaamste mogelijkheden. Ten eerste, de provincie Tena en ten tweede het Yasuni Nationaal Park.

Tena in de Amazone van Ecuador

Tena bevindt zich aan de rand van het Amazoneregenwoud. Het belangrijkste voordeel is de locatie en de infrastructuur. Met de auto is Tena 3,5 uur vanaf Quito, 2,5 uur vanaf papallacta en 3 uur vanaf Baños (de Agua Santa). Daarmee is het zeer goed te combineren met andere reisbestemmingen in Ecuador.

Als je dieper de jungle ingaat, zul je een grotere biodiversiteit vinden. Maar onderschat Tena niet! In Tena zul je een ware jungle ervaring beleven. Bovendien zijn er verscheidene jungle tours die in Tena beginnen en je vanaf daar dieper de jungle inbrengen. Echter, tours die diep de jungle ingaan duren wel altijd meerdere dagen.

Tena is ook een van de betere bestemmingen om te raften of te wildwaterkajakken. De Andes is vlak om de hoek, dus de bergen hebben nog sterke invloed op de stroomversnellingen in de rivieren.

Nationaal Park Yasuní – Amazone – Ecuador

Het Nationale Park Yasuní is diep in de jungle. Je bereikt het per binnenlandse vlucht vanaf Quito . Er zijn dagelijkse vluchten. Tours door dit nationale park geven je een ultieme jungle ervaring.

Het Yasuni Nationaal park is een van de meest biodiverse plekken in de Amazone. Daarmee dus ook op aarde. Tours in het Yasuni Nationaal Park duren over het algemeen meerdere dagen en vergen wel meer plannen dan een reisje naar Tena. Echter, als een jungle tour hoog op je verlanglijst staat, is het zeker de moeite waard.

Amazon Tours

Wat zijn de beste tours door het Amazone Regenwoud?

Zorg dat je op z’n minst één dagtour met een gids neemt. Er zijn wereldwijd vele vakantiebestemmingen die je zelfstandig kunt ontdekken, maar de jungle van de Amazone behoort daar zeker niet toe. Zonder een tour zul je niet meer zien dan een paar kleine dorpjes en je eigen hotel. Je zult alle indrukwekkende flora en fauna en jungle ervaringen missen. Ten eerste, omdat je niet zult weten waar te zoeken en ten tweede omdat het Amazoneregenwoud veel te gevaarlijk is zonder een gids.

In Tena vind je verscheidene dagtours. Denk aan een opvangcentrum voor dieren, wilde dieren spotten vanuit een kano, een chocolade boerderij, een bezoek aan inheemse gemeenschappen, raften, kajakken, vogels spotten, etc. Je kunt vaak zelfs nog last-minute regelingen treffen.

Meerdaagse tours door de jungle vergen wel iets meer > planning voorafgaand aan je reis. Er zijn een aantal meerdaagse jungle tochten vanuit Tena, maar voor de meesten moet je met een binnenlandse vlucht naar het Yasuni national park. Je kunt verblijven in comfortabele ecolodges, bij inheemse gemeenschappen of je kunt met een professionele gids in de open jungle verblijven. Meerdaagse jungletochten brengen je temidden van een overdaad aan wilde dieren, jungle planten en authentieke Amazone culturen.

Wat doe je tijdens een tour door het Amazone regenwoud in Ecuador?

Wij geloven niet in gestandaardiseerde reispakketten en tours voor grote groepen toeristen. Het hangt er echt vanaf wat je interesses zijn en hoe lang je zou willen gaan.

Je kunt aan activiteiten denken zoals: Raften, Kajakken, wandelen, abseilen, vogelspotten, wilde dieren spotten, Amazone planten ontdekken, piranha vissen, inheemse bevolkingen leren kennen, etc.

Eigenlijk geeft onze fotogalerie een veel betere indruk van wat er te doen is in het Amazone regenwoud. Afhankelijk van jouw interesse, klik hieronder op Avontuur, Natuur of Cultuur en scroll naar het gedeelte van het Amazone regenwoud.

Galapagos Activiteiten

Deze archipel met 120 eilanden en rotsformaties biedt activiteiten in de prachtige natuur tussen de vele bijzondere diersoorten in het water en op het land.

Andes Activiteiten

Vulkanen, bergen, nevelwouden en historische steden. Wandel in de sneeuw op de Cotopaxi of zwem onder een waterval in Mindo. Hier is zoveel te doen en zien!

Activiteiten aan de kust

Ecuador heeft ruim duizend kilometer strand op de evenaar. Je vindt hier prachtige nationale parken, perfecte golven, maar ook hele bijzondere dieren.

Hoe zou jouw (avontuurlijke) vakantie of backpackreis eruit moeten zien?

Zie wat we voor je kunnen betekenen!