Vervoer in Ecuador

Vervoer in Ecuador

In steden als Quito, Guayaquil en Cuenca raden we aan om Cabify of Uber te gebruiken. Het is vaak goedkoper dan een normale taxi en ze zijn betrouwbaar in deze steden. Je kunt ook taxi’s gebruiken. Zorg dan wel dat je een officiële taxi pakt. Als je in een hotel om een taxi vraagt, weet je zeker dat ze een officiële voor je regelen.

Reis je over langere afstanden door Ecuador, dan heb 4 mogelijkheden: Huurauto, shuttleservice, bussen en binnenlandse vluchten. Lange afstandsbussen brengen je vrijwel overal in Ecuador. Het is goedkoop en het functioneert redelijk goed. Het is echter niet de snelste en meest comfortabele manier om rond te reizen. Daarom kiezen veel toeristen toch liever voor een huurauto of een shuttle service.

Binnenlandse vluchten zijn de snelste manier om tussen Quito en Guayaquil te reizen. Als je naar het Yasuni nationale park in de Amazone of naar de Galapagos Eilanden wilt, ontkom je niet aan een binnenlandse vlucht.

Vervoer in EcuadorWe raden aan alleen een auto te huren wanneer je een ervaren bestuurder bent. De meeste wegen zijn redelijk goed, maar veel wegen lopen wel door de bergen en het rijgedrag in Ecuador kan agressiever en onvoorspelbaarder zijn dan dat in Nederland. Toch is het voor ervaren bestuurders een hele goede manier om flexibiliteit tijdens de vakantie te creëren. Ben je onderweg en heb je advies nodig, dan helpen we je met alle plezier.

Een shuttle service is ook een geschikte reismethode. Het is comfortabel, flexibel en ook niet zo duur. We hebben een breed netwerk aan shuttle diensten in Ecuador. We helpen je graag een goede optie voor jou te vinden.

In de praktijk merken we dat de meeste toeristen die met ons reizen voor een combinatie van reismethoden kiezen. We pikken de toeristen van het vliegveld op met een shuttle service. Hierbij geven we meteen een lokale SimKaart (essentieel voor Uber of Cabify).

De reis begint dan vaak met een paar dagen in Quito, waarbij vooral Uber gebruikt wordt. Vaak zijn er een paar dagtripjes met een shuttle services. Sommigen maken vervolgens een roadtrip langs de kust, door het Andesgebergte en langs de randen van de Amazone met een huurauto. Terwijl anderen vanuit Quito meteen een binnenlandse vlucht richten de Galapagos Eilanden of de Amazone pakken.

Wil je graag hulp of tips voor jou reis door Ecuador, stuur ons dan even een berichtje:


    Hoe zou jouw (avontuurlijke) vakantie of backpackreis eruit moeten zien?

    Zie wat we voor je kunnen betekenen!