Ecuador Reisroute voorbeelden

Voorbeelden van Reisroutes door Ecuador

Hieronder vind je een paar voorbeelden van populaire routes door Ecuador. Uiteindelijk beslis je zelf exact hoe je vakantie in Ecuador eruit zal zien. We zullen met suggesties van wat te doen en alternatieve routes blijven komen, totdat je voor de volle 100% zin hebt om te gaan.

Leguaan Galapagos
Guayacanes Ecuador

Reisroute 1: Avontuurlijk met een portie natuur

Het eerste voorbeeld van reisroutes door Ecuador begint met een bezoek Quito tijdens de avond. Het oude stadscentrum te midden van de bergen heeft buitengewone panorama’s.

De volgende dag ga je naar Tena om te raften op de Napo rivier in de Amazone. Deze omgeving is perfect voor alle niveaus. Er zijn snelle stroomversnelling en rustige delen. Bovendien zit je midden in de prachtige jungle.

Na het raften in de jungle, ga je mountainbiken in de Andes. Je wordt de Cotopaxi vulkaan opgereden. Nadat je van het uitzicht hebt genoten en je gewend bent aan de hoogte daal je af op je mountainbike.

Je vervolgt je reis richten het Quilatoa kratermeer. Hier overnacht je op een eenvoudige locatie die door een inheemse familie gerund wordt. Daarna ga je naar Ecuadors hoogste vulkaan: Chimborazo (fietsen of hiken).

Tot slot ga je naar de Galapagos eilanden om te duiken. Hier neem je een meerdaagse duikcruise (bijv. 7 nachten). Iedere dag zul je op een andere en zeer bijzondere locatie duiken (inclusief een nachtduik). Uiteraard, wil je ook een dag van de eilanden zelf genieten.

Dit voorbeeld kan 14 nachten duren. Waarvan 7 op de Galapagos, 3 in de Amazone en 4 in de Andes.

Reisroute 1: Avontuurlijk met een portie natuur

Dit voorbeeld kan 14 nachten duren. Waarvan 7 op de Galapagos, 3 in de Amazone en 4 in de Andes.

Het eerste voorbeeld van reisroutes door Ecuador begint met een bezoek aan Quito tijdens de avond. Het oude stadscentrum te midden van de bergen heeft buitengewone panorama’s.

De volgende dag ga je naar Tena om te raften op de Napo rivier in de Amazone. Deze omgeving is perfect voor alle niveaus. Er zijn snelle stroomversnelling en rustige delen. Bovendien zit je midden in de prachtige jungle.

Na het raften in de jungle, ga je mountainbiken in de Andes. Je wordt de Cotopaxi vulkaan opgereden. Nadat je van het uitzicht hebt genoten en je gewend bent aan de hoogte, daal je af op je mountainbike.

Je vervolgt je reis richten het Quilatoa kratermeer. Hier overnacht je op een eenvoudige locatie die door een inheemse familie gerund wordt. Daarna ga je naar Ecuadors hoogste vulkaan: Chimborazo (fietsen of hiken).

 

Tot slot ga je naar de Galapagos eilanden om te duiken. Hier neem je een meerdaagse duikcruise (bijv. 7 nachten). Iedere dag zul je op een andere en zeer bijzondere locatie duiken (inclusief een nachtduik). Uiteraard, wil je ook een dag van de eilanden zelf genieten.

 

Reisroute 2: Natuur met de nadruk op wildlife


Je begint met een dagje Quito. Hier bezoek je een aantal indrukwekkende kerken en het UNESCO oude centrum van de stad.

De volgende dag ga je naar het Yasuni nationale park in de Amazone. Je vliegt naar het gebied dat de grootste diversiteit aan diersoorten, vogels, reptielen en insecten kent van overal aan en rond de Napo rivier. Hier zul je genieten van junglewandelingen, je zult vele dieren zien, je zult kanotochten maken. Je bent te gast zijn bij een inheemse familie en je gaat samen op piranha’s vissen.

Vervolgens zul je de cloud-forest Mindo in de Andes bezoeken. Hier is een breed scala aan flora en fauna en hier zijn meer dan 500 soorten vogels, orchideeën, bromelia’s en meer dan 40 soorten vlinders.

Na de cloud-forest, ga je naar de rain-forest van de Andes: Banos. Hier vind je weer een compleet ander landschap: een regenwoud te midden van steile, hoge bergen met watervallen en kristalheldere rivieren. Naast de prachtige natuur, kun je hier van de natuurlijke spa’s genieten die door de Tungurahua vulkaan ontstaan zijn.

Uiteindelijk ga je naar de betoverende Galapagos eilanden. Een magische plek waar je gaat zwemmen met schildpadden, snorkelen met vriendelijke zeeleeuwen, wandelen tussen vogels en andere dieren die alleen hier voorkomen en je bent voortdurend omgeven door ongekende landschappen.

Dit voorbeeld zou 13 nachten kunnen duren. 3 in de Amazone, 5 in de Andes (Mindo en Banos) en 6 op de Galapagos eilanden.

Reisroute 2: Natuur met de nadruk op wildlife

Dit voorbeeld zou 13 nachten kunnen duren. 3 in de Amazone, 5 in de Andes (Mindo en Banos) en 6 op de Galapagos eilanden.

Je begint met een dagje Quito. Hier bezoek je een aantal indrukwekkende kerken en het UNESCO oude centrum van de stad.

De volgende dag ga je naar het Yasuni nationale park in de Amazone. Je vliegt naar het gebied dat de grootste diversiteit aan diersoorten, vogels, reptielen en insecten kent van overal aan en rond de Napo rivier. Hier zul je genieten van wandelingen door de jungle, je zult vele wilde dieren zien en je maakt kanotochten. Verder ben je te gast zijn bij een inheemse familie en je gaat samen op piranha’s vissen.

Vervolgens zul je het warme nevelwoud van Mindo in de Andes bezoeken. Hier is een breed scala aan flora en fauna en hier zijn meer dan 500 soorten vogels, orchideeën, bromelia’s en meer dan 40 soorten vlinders.

Na het nevelwoud van de Andes, bezoek je het regenwoud van de Andes: Baños. Hier vind je weer een compleet ander landschap: een regenwoud te midden van steile, hoge bergen met watervallen en kristalheldere rivieren. Naast de prachtige natuur, kun je hier van de natuurlijke kuuroorden genieten die door de Tungurahua vulkaan ontstaan zijn.

Uiteindelijk ga je naar de betoverende Galapagos eilanden. Een magische plek waar je gaat zwemmen met schildpadden, snorkelen met vriendelijke zeeleeuwen, wandelen tussen vogels en andere wilde dieren die alleen hier voorkomen en je bent voortdurend omgeven door ongekende landschappen en fantastische stranden.

Reisroute 3: Cultuur gecombineerd met Natuur


In het laatste voorbeeld van reisroutes door Ecuador zou je meer tijd doorbrengen in Ecuador’s hoofdstad. Je reis begint met een aantal dagen in Quito. Je bezoekt het oude centrum met de vele kerken. Je bezoekt musea zoals Palas del Governo, Museo de la Cuidad en het kunstmuseum van Guayasamin en je kunt de stad overzien vanuit de bergen door gebruikt te maken van de TeleferiQo.
Op een half uurtje ten noorden van Quito vindt je een dorpje ‘Mitad del Mundo’ (midden van de wereld), hier vind je een monument exact op de evenaar.

Na Quito vervolg je je reis in de highlands van de Andes. Je bezoek de Cotopaxi (de hoogste actieve vulkaan van Ecuador). Ook de landschappen rondom de Cotopaxi zijn indrukwekkend en perfect voor wandelingen. Te midden van de highlands ligt het dorpje Otavalo. Hier vind je een inheemse markt met handgemaakte traditionele producten zoals textiel gemaakt van Alpaca’s haar.

Vervolgens bezoek je het krater meer Cuicocha, gecombineerd met de ambachtelijke markt van Cotacachi, die bekend staat om de handgemaakte leer producten.

Na de Andes ga je naar Tena in de Amazone. Je gids brengt je per kano naar een opvang centrum voor apen, naar een lokale chocolade plantage en je bezoekt een inheemse Amazonegemeenschap die je laten zien hoe hun dagelijks leven eruit ziet.

Je besluit je reis met de Galapagos eilanden, om van het bijzondere dierenrijk en de buitengewone landschappen te genieten.

Dit voorbeeld zou 12 nachten kunnen duren. 3 in Quito, 2 in de Andes highlands, 2 in de Amazone en 5 op de Galapagos.

We zouden met een oneindige lijst voorbeelden kunnen komen van hoe je reis eruit zou kunnen zien. We raden aan op onze website rond te kijken. Maar ook om naar ander bronnen te kijken om een idee te krijgen van waar je interesse ligt. Dan kunnen we samen een prachtige reis voor je gaan samenstellen.

Reisroute 3: Cultuur gecombineerd met Natuur

Dit voorbeeld zou 12 nachten kunnen duren. 3 in Quito, 2 in de Andes highlands, 2 in de Amazone en 5 op de Galapagos eilanden.

In het laatste voorbeeld van reisroutes door Ecuador zou je meer tijd doorbrengen in Ecuador’s hoofdstad. Je reis begint met een aantal dagen in Quito. Je bezoekt het oude centrum met de vele kerken. Je bezoekt musea zoals Palas del Governo, Museo de la Cuidad en het kunstmuseum van Guayasamin en je kunt de stad overzien vanuit de bergen door gebruikt te maken van de TeleferiQo.

Op een half uurtje ten noorden van Quito vindt je een dorpje ‘Mitad del Mundo’ (midden van de wereld), hier vind je een monument exact op de evenaar.

Na Quito vervolg je je reis in de highlands van de Andes. Je bezoek de Cotopaxi (de hoogste actieve vulkaan van Ecuador). Ook de landschappen rondom de Cotopaxi zijn indrukwekkend en perfect voor wandelingen. Te midden van de highlands ligt het dorpje Otavalo. Hier vind je een inheemse markt met handgemaakte traditionele producten zoals textiel gemaakt van Alpaca’s haar.

Vervolgens bezoek je het krater meer Cuicocha, gecombineerd met de ambachtelijke markt van Cotacachi, die bekend staat om de handgemaakte leer producten.

Na de Andes ga je naar Tena in de Amazone. Je gids brengt je per kano naar een opvang centrum voor apen, naar een lokale chocolade plantage en je bezoekt een inheemse Amazonegemeenschap die je laten zien hoe hun dagelijks leven eruit ziet.

Je besluit je reis met de Galapagos eilanden, om van het bijzondere dierenrijk en de buitengewone landschappen te genieten.

We zouden met een oneindige lijst voorbeelden kunnen komen van hoe je reis eruit zou kunnen zien. We raden aan op onze website rond te kijken om een idee te krijgen van waar je interesse ligt. En twijfel ook vooral niet om een berichtje te sturen als je vragen hebt.

We kunnen op verscheidene manier je droomreis voor je organiseren: